Menu

26-10-2019 - Sidste kamp mod FIF

image
Kasper Korndahl Larsen
29. oktober 2019 kl. 13:27

Blovstrød herresenior skulle d. 26/10 kl. 13.30 til FIF Hillerød og spille årets sidste kamp, hvor en sejr skulle hus.

Vi havde brug for 3 point, for at sikre afstand til bunden af tabellen, samt at sikre vi følger med i den øverste halvdel af tabellen, som er utrolig tæt.

Kampen startede også med at vi overtog initiativet. Bolden flød rundt i kæderne, vi kom godt af sted oppe foran, pres spillet gjorde at vi erobrede bolden højt. De første 15 minutter sad vi på det. Blovstrød var ved at komme ind i en rytme, hvor vi dominerede mere og mere tydeligt.

Så skete der det, som ikke måtte ske. En af efterårets profiler og bærende spiller på holdet i det han har spillet samtlige minutter i de første 10 kampe - Nikolaj Spodsberg - er ude og løbe om kap i en 1-v-1 situation på kanten af modstanderens felt, han træder på bolden i høj fart og i det han sætter benet ned, kan det meste af stadion høre et knæk fra knæet. Spods kan ikke fortsætte og må på skadestuen. Heldigvis har vi god støtte på banen i dag, og Tobias Sederholm og Victor Stahl får ham båret i en bil og kørt afsted. 

Victor Hoffmann kommer ind i stedet for Spods og de efterfølgende 10 minutter skal vi bruge på at finde rytmen igen. Dette sker dog relativt hurtigt. Især Hof får udnyttet hans utrolige fart op ad banen og kommer til et par indlæg, der desværre ikke resultere i mål. 

Andreas Bjerregaard og Lucas Vange oppe foran er flere gange ved at bryde igennem, hvor den sidste aflevering blot mangler. Vi kommer tættere og tættere på, at blive rigtige farlige og har også flere skud udefra, samt et par hovedstød der nok burde være omsat til mål. Slut-produktet udebliver desværre for nu.

Midtbanen i dag bestående af Martin Fanth, Mathias Andersson og Jonas Bohr holder midtbanen fuldstændig lukket, og FIF Hillerød har meget svært ved at finde rummene i mellem vores kæder. Mathis og Bohr løber vel omtrent et halv-maraton til sammen og Fanthi ligger med overblikket og fordeler spillet.

Bagerste kæde i dag bestående af Simon Özkan, Christoffer "Ronsi" Schramm, Michael Drescher og Frederik Trolle vinder i dagens kamp rigtig mange 1. og 2. bolde, og står kompakt. Især opspillet nede bagfra i dag, fortjener stor ros, da vi holder os til aftalerne og spiller de kædebrydende afleveringer på de rigtige tidspunkter.

Det føles som et spørgsmål om tid før slut-produktet resulterer i mål. Vi ændrer på holdet i halvlegen, da Hoffmann vrider om i anklen og må desværre også udgå. Vi har således en udskifter tilbage, Jacob Bjarkmann. 

Efter halvlegen fungerer vores pres ikke helt som i starten af kampen. Dette sker på baggrund af udskiftninger og lidt manglende kommunikation. Vi erobrer ikke bolden helt så højt oppe på banen som vi ønsker, men vi står stadig kompakt og det er ikke mange prøvelser Oliver Flydahl i vores mål bliver sat ud i.

Netop en af disse omstillinger i 58 minut, hvor vi erobrer bolden midt på egen banehalvdel er hvad der sætter gang i scoringen. Bolden ryger op på Vange der sætter fart i bolden og løber mod Hillerøds 2 midterforsvarer. Bohr holder sig på højreside af Vange. Vange sætter første mand og ligger den til side til Bohr, som føler bolden ned i modsatte side af hjørnet. En klasse scoring af Bohr og et fremragende oplæg af Vange, som slipper bolden helt rigtigt i situationen. Mathis, som har en evig rivalisering med Bohr, lover os på sidelinjen, at han nok skal score et mål i dagens kamp.

Vi har haft mange problemer med dødbolde i efteråret. Især hjørne og dybe frispark i feltet har vi haft svært ved at afvise. Det er dog noget der lykkedes rigtig godt i dag. I det 70 minut har FIF hjørne og de satser mange mand fremme. Vi afviser, som vi har gjort de første 70 minutter, og Ander modtager bolden i modsatte side af hvor hjørnesparket kommer fra. Mathi og Bohr er stukket afsted, og med et milimeter præcist missil finder Ander en fremadbrusende Bohr der tager den med første gang mod modstanderens felt. Mathis har taget løbet i modsatte side af feltet, så Bohr blot skal ligge den på tværs. Selvom Mathis stopper bolden, så målmanden når at komme på tværs og alle på sidelinjen i et sekund holder vejret, så sætter Mathis den sikkert ind forbi målmanden.

2-0 er den farligste føring siges det. Det gjorde sig endnu engang gældende i lørdagens kamp. Efter vi kommer foran 2-0, begynder vi automatisk at trække os længere tilbage på banen. Vi tør ikke længere spille fodbold nede bagfra. Vores midtbane løber i pendul fra forsvar til angreb og vi formår ikke at finde roen på bolden, som er gået godt de første 70 minutter. I stedet for at fortsætte spillet og dominans, overlader vi nu alt initiativ til FIF. 

Dette er noget FIF tager kærkomment. De har ikke haft troen på tingene det meste af kampen, men nu har de ligepludselig både plads og tid på bolden. Det resultere i et bombardement af indlæg udefra feltet. Noget vi afviser rigtig godt. Vi får et par kontra muligheder som resultat heraf, som vi desværre ikke får omsat. 

Men symbolsk for vores efterår får FIF scoret i 80' minut. Dette fra et hjørne som bliver lagt tæt ind under målet. Fly ser ud til at have styr på den, men en FIF angriber går meget rutineret ind og skubber Fly i det han skal bokse til bolden, hvilket resultere i at han bokser den i eget net. Trods appeller for frispark, i det FIF angriberen ikke ser ud til at gå efter bolden på nogen måde, anerkender dommeren målet. Nu står det pludselig 2-1 med 10 minutter igen.

Vi trækker os om muligt endnu længere tilbage på banen og sparker alt væk. Det bliver meget rodet og i 88' minut, på nyt fra hjørne, lykkedes det FIF at få bolden i kassen. Den sidste is i maven mangler og et halv-dårligt hjørne på forreste stolpe bliver ikke clearet. Som vi ellers har gjort fejlfrit de første 70 minutter.

2-2 slutter kampen og Blovstrød mandskabet er meget skuffet. En kamp som vi styrer i 70 minutter, med undtagelse af en enkel afslutning på overliggeren, har FIF ikke de store chancer. Det er utrolig ærgerligt at ikke hive alle 3 point med hjem. Men med lidt mere selvtillid på banen og i spillet, havde dagens kamp været vundet med en god margin. Noget der kommer jo flere kampe vi spiller sammen.

Dagens spiller bliver Jonas Bohr, som sammen med resten af midtbanen spiller 90 minutter i dag og løber i samtlige minutter. På andenpladsen med 11 stemmer er Ronsi, som står som et fyrtårn i dagens kamp og afviser alle i duellerne. 

Blovstrød ligger nu nr. 4 i rækken og vi har alt at spille om til foråret. 

Vi glæder os til at byde alle velkommen på stadion!